WorkshopCyclus Theatermaken

Eind 2016 en begin 2017 organiseert Flauwecult een serie van workshops voor alle theaterliefhebbers in Groningen. Elke derde zondagmiddag van de maand gaan we aan de slag met een interessant onderwerp uit het theater. Camera's, beweging, improvisatie en je podium presentatie, het komt allemaal aan bod in deze cyclus. Iedereen mag een middag lekker komen meedoen.

Kosten: 17,50 euro en 15,00 euro voor Vrienden van Flauwecult. Met een passepartout kun je voor slechts 75,00 euro aan alle workshops deelnemen.
Tijd: 13:30  tot 16:30
Locatie: Kolder en Ko, Timpweg 3 in Groningen
Meld je aan op: info@flauwecult.nl

Programma:

Voor de camera - zondag 9 oktober 2016 Nico van der Wijk & Albert Hidding
In het theater moet een acteur groot spelen om ook de achterste rijen mee te nemen. Luid en duidelijk spreken. Een traan die over een wang rolt zie je niet. Als er een camera gebruikt wordt heb je heel andere techniek nodig. Er worden eerst oefeningen gedaan om klein te leren spelen. Daarna gaan de acteurs het geleerde in de praktijk brengen voor de camera. Het gefilmde wordt direct teruggekeken, van feedback voorzien en opnieuw gedaan.

Het lichaam vertelt het verhaal - zondag 13 november 2016 Annemiek Dijkstra
Hoe maak je als acteur optimaal gebruik van de ruimte op het podium? Hoe maak je een voorstelling aantrekkelijk om naar te kijken? Wanneer is bewegen nuttig en wanneer leidt het af? Ook zonder taal kun je een verhaal vertellen. Je lichaam heeft legio mogelijkheden om dit te doen. Van heel concreet tot super abstract. Het resultaat kan verrassend theatraal zijn.
In de workshop gaan we op basis van thema’s kleine bewegingscomposities maken.

(Voorheen 'Bewegen op toneel'. Is bijgesteld in verband nieuw docent en iets aangepaste vorm)

Het gebruik van subtekst - zondag 11 december 2016 Hanneke van der Molen
In deze workshop gaan we werken met dialogen. Bij het omzetten van geschreven tekst in gesproken tekst, speelt de sub-tekst een hele grote rol. De sub-tekst is dat wat onder de letterlijke tekst aan emotionele betekenis ligt, bijvoorbeeld: "Ik hou van jou". Deze tekst kan je op vele manieren uitspreken, zoals verlangend of bijvoorbeeld verwijtend. Als je "Ik hou van jou" sarcastisch zegt, komt de tekst over als "ik haat je". Kortom, het wordt een heerlijke zoektocht.

Improvisatie - zondag 8 januari 2017 Gideon TJ Da Silva
Tijdens deze interactieve workshop wordt de basis van het improvisatietoneel voorgelegd. Door het plezier van het ontdekken van vrij spel en veel voorkomende valkuilen te leren vermijden, worden acteurs flexibeler en sterker in samenspel. Centraal staat het leren geven en nemen en de uitwerking van conflict ten behoeve van het plot. Door de nadruk op comedy te leggen leert men ook omgaan met de verwachtingen van het publiek en medespelers en hierop in te spelen. Deze workshop is een toevoeging voor zowel beginnende als gevorderde spelers.

In the spotlight - zondag 12 februari 2017 Frances de Groot & Karin van der Woord
In deze workshop ligt de nadruk op de verschillende manieren waarop jij als acteur in de spotlight kunt staan. We belichten dit van twee verschillende kanten: zowel de letterlijke kant, waarbij het gebruik van techniek een belangrijke rol speelt, als de figuurlijke kant, waarbij je gaat onderzoeken op wat voor manieren jij zelf nou het beste uit de verf komt op het podium.

Je kunt ook de flyer dowloaden: Flyer

De workshops worden mede mogelijk gemaakt door:
Kunstraad Groningen
en de Vrienden van FlauweCult.

Nieuws

Jaarstukken 2017 online!
20 december 2018
Het loopt al tegen kerst 2018, maar eindelijk zijn ze daar dan: de jaarstukken van 2017!
Lees meer

Uitslag NoorderZon Actie
28 augustus 2017
'De regisseur wil zien...'
Lees meer

Nieuwsarchief


© 2008 - Kortsluiting