Nieuws


WorkShopCyclus Theatermaken
18 december 2015

WorkshopCyclus Theatermaken

In de eerste vier maanden van 2016 organiseert Flauwecult een serie van workshops voor alle theatermakers in Groningen. Elke derde zondagmiddag van de maand gaan we aan de slag met een interessant onderwerp uit het theater. Camera's, maskers, stem en ruimte, het komt allemaal aan bod in deze cyclus. Iedereen mag een middag lekker komen meedoen.

Kosten: 15 euro en 10 euro voor Vrienden van Flauwecult. Met een passepartout kun je voor maar 50 euro aan alle workshops deelnemen.
Tijd: 13:30  tot 16:30
Locatie: Kolder en Ko, Timpweg 3 in Groningen
Meld je aan op: info@flauwecult.nl

Programma:

Zondag 17 januari 2016 Voor de camera?

Nico van der Wijk en Albert Hidding leren je de kneepjes van het acteren voor tv en film. In het theater moet een acteur groot spelen; een traan die over een wang rolt zie je op toneel niet, maar op film wel. Wat zijn de verschillen voor de acteur? Natuurlijk zal er geoefend worden met een professionele camera.?

Zondag 21 februari 2016 Acteren met maskers?

Layla Radjab neemt professionele maskers mee en laat je kennis maken met een heel nieuwe manier van theater maken. Maskers doen iets met mensen. Ze prikkelen, provoceren en dagen uit. Doordat het gebruik van mimiek wegvalt, zal de speler dit op andere manieren moeten compenseren. Maar hoe doe je dat? Hoe ervaart de speler dat? Wat is het effect op de toeschouwer? ?

Zondag 20 maart 2016 Stemgebruik & tekstbehandeling?

Hanneke van der Molen leert je hoe je het belangrijkste instrument van acteurs kan inzetten: je stem! Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen op de voorste, maar ook op de achterste rij goed te verstaan bent, zonder dat je elke zin hoeft te schreeuwen? En waar in een zin kan je het beste de nadruk leggen? En hoe dan??

Zondag 17 april 2016 Acteur in de ruimte?

Frances de Groot-Folgerts en Tom Koopen eindigen de serie met een workshop die de hele theatervloer over zal gaan. Waar sta je als acteur? Wat is het effect daarvan op het publiek? Op je mede-acteurs? En op jou??

Je kunt ook de flyer dowloaden: Flyer


Nieuwsarchief

Nieuws

Jaarstukken 2017 online!
20 december 2018
Het loopt al tegen kerst 2018, maar eindelijk zijn ze daar dan: de jaarstukken van 2017!
Lees meer

Uitslag NoorderZon Actie
28 augustus 2017
'De regisseur wil zien...'
Lees meer

Nieuwsarchief

Agenda

Er zijn momenteel geen voorstellingen gepland

Volledige agenda


© 2008 - Kortsluiting