Enkele recensies van de productie ROBOTLOVE

Theatergroep FlauweCult speelt ROBOTLOVE
Door: Nico van der Wijk

Afbeeldingen/Producties/RobotLove/MSP_3904.jpg

Verrassend
"Vanavond deze voorstelling gezien. Ik ben erg enthousiast en het zet mij aan het denken.
Het speelt zich af in de toekomst en er zitten echt leuke, verrassende scènes in.
De spelers zijn erg enthousiast en dat merk je. Heel tof
"

~Petra Schuiling~


Spontaan tot een gedicht
Vergeef mij als ik zeg dat ik niet meer wil leven.
Vergeef mij dat ik denk aan vroeger.
De liefde, echte kaarsen, de geile seks in een lichtverend 2-persoonsbed, vrij zijn.
's Morgens genietend van een roomboterkoekje en niet te vergeten God of Allah, opdat we ons niet afvragen waarom we leven.
Nu, gefrustreerd en getekend na de warmramp, kauwend op mijn flour koekjes, begrijp ik het.
Fuck kut you!

~Lucas Poppinga~


Stof tot nadenken
Onlangs ben ik naar jullie voorstelling “Robotlove” geweest (USVA) en ik wil graag mijn ervaringen met jullie delen. Allereerst hulde voor dit programma, ik heb een prachtige avond gehad. Het duurde even (waar ben ik, wie zijn dat, robots, androids, hubots...), maar toen ik eenmaal begreep dat ik getuige was van een futuristische woongroep omringd door een buiten alles verzengende atmosfeer,werd ik het verhaal ingezogen. Spannend idee om de aspecten van menselijke liefde in deze zetting te verkennen. Bijna alles kwam voorbij: zorgzame liefde, erotische liefde, alleen zijn (unithoofd, opgelegd celibaat), prille liefde, een vrolijke en vrije relatie (met ruimte voor een derde) en onvermijdelijke intriges. Maar ook: een kind verliezen, je partner verliezen, uiteindelijk zelfs uit liefde kiezen voor de dood…
Dit alles fantastisch gespeeld door acteurs die uitstekend in hun rol zaten met duidelijk ‘eigen’ gekozen karakters en opvattingen over de ander.
De verschillende scenes/verhaallijnen werkten extra goed door de tweetallen (met uitzondering van het unithoofd, die haar fantasieën projecteerde op een robot stofzuiger - geweldig) en door de wisselingen in scenes te ondersteunen met een andere achtergrondkleur en bijbehorende muziekstijl.
Wat voor mij minder goed werkte was dat de muziek vaak te lang bleef klinken (of te luid?) en daardoor storend werd.
De geluidseffecten waren echter briljant en perfect getimed. De vele humor werkte aanstekelijk en bracht een goede balans tussen de lichte en toch ook donkere kanten van de liefde. Want wat mij het meeste is bijgebleven zijn de vragen en keuzes, die naar het einde toe steeds beklemmender werden voorgelegd en onherroepbaar gemaakt:
hoe ver wil je gaan voor de ander en is liefde maakbaar? Stof tot nadenken…
Dank en complimenten!!

~Pieter Kole~Iedere vriend heeft korting verdiend!

In deze kille, eenzame, anonieme, individualistische samenleving is FlauweCult op zoek naar vrienden. Jaarlijks zetten wij leuke voorstellingen neer voor iedereen die van theater houdt en de stichting een warm hart toedraagt, om u allen een gezellige avond te bezorgen. Hiervoor vragen wij uw steun. Voor slechts €15,- per jaar kunt u officieel vriend worden van FlauweCult en helpt u ons prachtige stukken te blijven maken.

Wat krijgt u hiervoor terug? U krijgt 50% korting op ieder tweede kaartje voor een voorstelling. Daarnaast krijgt u exclusieve toegang tot de voorverkoop, waarbij u dus altijd verzekerd bent van een kaartje met een plek op de eerste rij, en krijgt u korting bij deelname aan workshops van FlauweCult. En uiteraard zal onze dankbaarheid voor eeuwig de uwe zijn.

Vriend worden is heel eenvoudig:
1. Vul het formulier in.
2. Stuur het op naar info@flauwecult.nl.
3. Ontzettend bedankt voor uw donatie en steun!Kom spelen bij FlauweCult

FlauweCult is altijd op zoek naar spelers. Het als eerste weten als er weer een auditie-avond aankomt? Of een workshop? Of gewoon op de hoogte blijven van het laatste FlauweCult nieuws omdat je geen voorstelling wilt missen?
Vind ons op Facebook net zo leuk als in het echt, of geef je hieronder op voor onze nieuwsbrief. We beloven dat we maximaal één mailtje per maand zullen sturen (meestal minder), dat we jouw e-mailadres met niemand zullen delen, en dat je je heel makkelijk weer uit kan schrijven. Tot mails!

Nieuws

Jaarstukken 2016 online
10 april 2017
fotoWord jij ook zo blij van resultatenrekeningen, balansen en begrotingen?
Lees meer

FlauweCult vol lof!
31 oktober 2016
Onze voorzitter Jojanneke Bruins is gepromoveerd, en daar zijn we apetrots op!
Lees meer

Nieuwsarchief

Agenda

Er zijn momenteel geen voorstellingen gepland

Volledige agenda


© 2008 - Kortsluiting