Workshop 'Het lichaam vertelt het verhaal'

Op zondag 13 november was de tweede workshop van FlauweCult zeer positief beoordeeld door de deelnemers. Samen met Annemiek Dijkstra hebben de deelnemers, zonder het gebruik van tekst, mooie composities gemaakt.

Afbeeldingen/Diversen/Zoeken.jpg

Ben je nieuwsgierig naar de volgende workshops? Zie de planning verder op deze pagina.


WorkshopCyclus Theatermaken

Eind 2016 en begin 2017 organiseert Flauwecult een serie van workshops voor alle theatermakers in Groningen. Elke derde zondagmiddag van de maand gaan we aan de slag met een interessant onderwerp uit het theater. Camera's, beweging, improvisatie en je podium presentatie, het komt allemaal aan bod in deze cyclus. Iedereen mag een middag lekker komen meedoen.

De volgende workshop in deze serie is:

'Het gebruik van subtekst' ZONDAG 11 december 2016 met Hanneke van der Molen.
In deze workshop gaan we werken met dialogen. Bij het omzetten van geschreven tekst in gesproken tekst, speelt de sub-tekst een hele grote rol. De sub-tekst is dat wat onder de letterlijke tekst aan emotionele betekenis ligt, bijvoorbeeld: "Ik hou van jou". Deze tekst kan je op vele manieren uitspreken, zoals verlangend of bijvoorbeeld verwijtend. Als je "Ik hou van jou" sarcastisch zegt, komt de tekst over als "ik haat je". Kortom, het wordt een heerlijke zoektocht.

 

Kosten: 17,50 euro en 15,00 euro voor Vrienden van Flauwecult. Met een passepartout kun je voor slechts 75,00 euro aan alle workshops deelnemen.
Tijd: 13:30  tot 16:30
Locatie: Kolder en Ko, Timpweg 3 in Groningen
Meld je aan op: info@flauwecult.nl

Bekijk hier de volledige workshopcyclus.Je kunt ook de flyer dowloaden: Flyer

De workshops worden mede mogelijk gemaakt door:
Kunstraad Groningen
en de Vrienden van FlauweCult.RobotLove

In 2016 is FlauweCult begonnen met een uniek project: RobotLove. Niet alleen gaan we een kneiter van een voorstelling maken, regisseur Nico van der Wijk gaat tijdens de repetities ook werken aan de ontwikkeling van de acteurs: wat is er goed, en wat kan er beter? Speciaal voor deze voorstelling is een tekst geschreven worden die elke acteur maximaal de mogelijkheid geeft om zichzelf te verbeteren.

De spelersgroep is samengesteld en de repetities zijn begonnen. De voorstellingen zullen plaatsvinden op 23, 28, 29, 31 maart en 2 en 7 april 2017. Zet deze data alvast in je agenda!

Houd in de tussentijd deze website en onze facebook in de gaten voor de laatste ontwikkelingen!

ROBOTLOVE wordt mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard Cultuurfonds   Stichting Woudsend   Kunstraad Groningen

Afbeeldingen/Producties/SNS eemsmond.gif


Het ING Nederland fonds voor Medewerkers

en de Vrienden van FlauweCult.


Noorderzon 2016

Het was alweer een fantastisch leuke dag op Noorderzon 2016! Veel enthousiaste mensen die graag voor 1 minuut in de lijf van een robot wilden kruipen. Check de leuke collage op onze Facebook pagina!

Flauwe Cult bestuur (vlnr Jojanneke, Frances, Gerard, Joyce en Karin (niet op de foto).

Afbeeldingen/Noorderzon 2016/FC_2.jpg

 Scènes uit 'Een Zakelijke Affaire'

Voorjaar 2015 speelde FlauweCult 'Een Zakelijke Affaire' in een regie van Albert Hidding. De soep is allang weer uit de vloer geschrobd en de huwelijken zijn weer gelijmd, maar gelukkig hebben we de beelden nog!

Spel: Aletta van Caspel, Benne van de Woestijne, Frances de Groot-Folgerts, Gerard Ritsema van Eck, Henrike Cuperus en Johannes de Bruijne - Tekst: Alan Ayckbourn - Vertaling: Nicolet Steemers - Decor: Pascal van der Graaf - Techniek: Bartus Kors - Flyer/posteronwerp: Gewoon Nomi

Een Zakelijke Affaire werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Noordenveld West Groningen en SNS fonds Eemsmond.


Iedere vriend heeft korting verdiend!

In deze kille, eenzame, anonieme, individualistische samenleving is FlauweCult op zoek naar vrienden. Jaarlijks zetten wij leuke voorstellingen neer voor iedereen die van theater houdt en de stichting een warm hart toedraagt, om u allen een gezellige avond te bezorgen. Hiervoor vragen wij uw steun. Voor slechts €15,- per jaar kunt u officieel vriend worden van FlauweCult en helpt u ons prachtige stukken te blijven maken.

Wat krijgt u hiervoor terug? U krijgt 50% korting op ieder tweede kaartje voor een voorstelling. Daarnaast krijgt u exclusieve toegang tot de voorverkoop, waarbij u dus altijd verzekerd bent van een kaartje met een plek op de eerste rij, en krijgt u korting bij deelname aan workshops van FlauweCult. En uiteraard zal onze dankbaarheid voor eeuwig de uwe zijn.

Vriend worden is heel eenvoudig:
1. Vul het formulier in.
2. Stuur het op naar info@flauwecult.nl.
3. Ontzettend bedankt voor uw donatie en steun!Kom spelen bij FlauweCult

FlauweCult is altijd op zoek naar spelers. Het als eerste weten als er weer een auditie-avond aankomt? Mail naar info@flauwecult.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste FlauweCult nieuws? Vind ons op 
Facebook net zo leuk als in het echt, of geef je hieronder op voor onze nieuwsbrief. We beloven dat we maximaal één mailtje per maand zullen sturen (meestal minder), dat we jouw e-mailadres met niemand zullen delen, en dat je je heel makkelijk weer uit kan schrijven. Tot mails!
Mail-storing

Door een technische storing wordt onze mail op het moment soms onterecht als spam aangemerkt. Kijk dus even in je spam-folder als je na 48 uur nog geen reactie hebt op je mail. Excuses voor het ongemak, en we werken natuurlijk keihard aan een oplossing voor dit probleem.

Nieuws

FlauweCult vol lof!
31 oktober 2016
Onze voorzitter Jojanneke Bruins is gepromoveerd, en daar zijn we apetrots op!
Lees meer

Nieuw bestuurslid
28 augustus 2016
FlauweCult verwelkomt nieuw bestuurslid Karin van der Woord. Meer weten over Karin?
Lees meer

Nieuwsarchief

Agenda

Tijd:11 december 2016 - 13:30 uur
Titel:Workshop 'Het gebruik van sub-tekst' door Hanneke van der Molen
Locatie:Kolder en Ko, Timpweg 3 te Groningen
Lees meer

Tijd:8 januari 2017 - 13:30 uur
Titel:Workshop 'Improvisatie' door Gideon TJ Da Silva
Locatie:Kolder en Ko, Timpweg 3 te Groningen
Lees meer

Volledige agenda


© 2008 - Kortsluiting