WorkshopCyclus Theatermaken

Eind 2016 en begin 2017 organiseert Flauwecult een serie van workshops voor alle theatermakers in Groningen. Elke derde zondagmiddag van de maand gaan we aan de slag met een interessant onderwerp uit het theater. Camera's, beweging, improvisatie en je podium presentatie, het komt allemaal aan bod in deze cyclus. Iedereen mag een middag lekker komen meedoen.

Kosten: 17,50 euro en 15,00 euro voor Vrienden van Flauwecult. Met een passepartout kun je voor slechts 75,00 euro aan alle workshops deelnemen.
Tijd: 13:30  tot 16:30
Locatie: Kolder en Ko, Timpweg 3 in Groningen
Meld je aan op: info@flauwecult.nl

Programma:

Voor de camera - zondag 9 oktober 2016 Nico van der Wijk & Albert Hidding
In het theater moet een acteur groot spelen om ook de achterste rijen mee te nemen. Luid en duidelijk spreken. Een traan die over een wang rolt zie je niet. Als er een camera gebruikt wordt heb je heel andere techniek nodig. Er worden eerst oefeningen gedaan om klein te leren spelen. Daarna gaan de acteurs het geleerde in de praktijk brengen voor de camera. Het gefilmde wordt direct teruggekeken, van feedback voorzien en opnieuw gedaan.

Bewegen op het toneel - zondag 13 november 2016 Annemiek Dijkstra
Hoe maak je als acteur optimaal gebruik van de ruimte op het podium? Hoe maak je een voorstelling aantrekkelijk om naar te kijken? Wanneer is bewegen nuttig en wanneer leidt het af? Hoe versterk je met je lichaamstaal en bewegingen wat je aan emotie wilt overbrengen op het publiek, zonder dat je tekst daarbij verloren gaat? Dit zijn onderwerpen die centraal staan tijdens deze workshop.

Het gebruik van subtekst - zondag 11 december 2016 Hanneke van der Molen
In deze workshop gaan we werken met dialogen. Bij het omzetten van geschreven tekst in gesproken tekst, speelt de sub-tekst een hele grote rol. De sub-tekst is dat wat onder de letterlijke tekst aan emotionele betekenis ligt, bijvoorbeeld: "Ik hou van jou". Deze tekst kan je op vele manieren uitspreken, zoals verlangend of bijvoorbeeld verwijtend. Als je "Ik hou van jou" sarcastisch zegt, komt de tekst over als "ik haat je". Kortom, het wordt een heerlijke zoektocht.

Improvisatie - zondag 8 januari 2017 Gideon TJ Da Silva
Tijdens deze interactieve workshop wordt de basis van het improvisatietoneel voorgelegd. Door het plezier van het ontdekken van vrij spel en veel voorkomende valkuilen te leren vermijden, worden acteurs flexibeler en sterker in samenspel. Centraal staat het leren geven en nemen en de uitwerking van conflict ten behoeve van het plot. Door de nadruk op comedy te leggen leert men ook omgaan met de verwachtingen van het publiek en medespelers en hierop in te spelen. Deze workshop is een toevoeging voor zowel beginnende als gevorderde spelers.

In the spotlight - zondag 12 februari 2017 Frances de Groot & Karin van der Woord
In deze workshop ligt de nadruk op de verschillende manieren waarop jij als acteur in de spotlight kunt staan. We belichten dit van twee verschillende kanten: zowel de letterlijke kant, waarbij het gebruik van techniek een belangrijke rol speelt, als de figuurlijke kant, waarbij je gaat onderzoeken op wat voor manieren jij zelf nou het beste uit de verf komt op het podium.

Je kunt ook de flyer dowloaden:
Flyer

De workshops worden mede mogelijk gemaakt door:
Kunstraad Groningen
en de Vrienden van FlauweCult.RobotLove

In 2016 is FlauweCult begonnen met een uniek project: RobotLove. Niet alleen gaan we een kneiter van een voorstelling maken, regisseur Nico van der Wijk gaat tijdens de repetities ook werken aan de ontwikkeling van de acteurs: wat is er goed, en wat kan er beter? Speciaal voor deze voorstelling is een tekst geschreven worden die elke acteur maximaal de mogelijkheid geeft om zichzelf te verbeteren.

De spelersgroep is samengesteld en de repetities zijn begonnen. De voorstellingen zullen plaatsvinden in het voorjaar van 2017. Houd in de tussentijd deze website en onze facebook in de gaten voor de laatste ontwikkelingen!

ROBOTLOVE wordt mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard Cultuurfonds   Stichting Woudsend   Kunstraad Groningen

Afbeeldingen/Producties/SNS eemsmond.gif


Het ING Nederland fonds voor Medewerkers

en de Vrienden van FlauweCult.


Noorderzon 2016

Het was alweer een fantastisch leuke dag op Noorderzon 2016! Veel enthousiaste mensen die graag voor 1 minuut in de lijf van een robot wilden kruipen. Check de leuke collage op onze Facebook pagina!

Flauwe Cult bestuur (vlnr Jojanneke, Frances, Gerard, Joyce en Karin (niet op de foto).

Afbeeldingen/Noorderzon 2016/FC_2.jpg

 Scènes uit 'Een Zakelijke Affaire'

Voorjaar 2015 speelde FlauweCult 'Een Zakelijke Affaire' in een regie van Albert Hidding. De soep is allang weer uit de vloer geschrobd en de huwelijken zijn weer gelijmd, maar gelukkig hebben we de beelden nog!

Spel: Aletta van Caspel, Benne van de Woestijne, Frances de Groot-Folgerts, Gerard Ritsema van Eck, Henrike Cuperus en Johannes de Bruijne - Tekst: Alan Ayckbourn - Vertaling: Nicolet Steemers - Decor: Pascal van der Graaf - Techniek: Bartus Kors - Flyer/posteronwerp: Gewoon Nomi

Een Zakelijke Affaire werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Noordenveld West Groningen en SNS fonds Eemsmond.Iedere vriend heeft korting verdiend!

In deze kille, eenzame, anonieme, individualistische samenleving is FlauweCult op zoek naar vrienden. Jaarlijks zetten wij leuke voorstellingen neer voor iedereen die van theater houdt en de stichting een warm hart toedraagt, om u allen een gezellige avond te bezorgen. Hiervoor vragen wij uw steun. Voor slechts €15,- per jaar kunt u officieel vriend worden van FlauweCult en helpt u ons prachtige stukken te blijven maken.

Wat krijgt u hiervoor terug? U krijgt 50% korting op ieder tweede kaartje voor een voorstelling. Daarnaast krijgt u exclusieve toegang tot de voorverkoop, waarbij u dus altijd verzekerd bent van een kaartje met een plek op de eerste rij, en krijgt u korting bij deelname aan workshops van FlauweCult. En uiteraard zal onze dankbaarheid voor eeuwig de uwe zijn.

Vriend worden is heel eenvoudig:
1. Vul het formulier in.
2. Stuur het op naar info@flauwecult.nl.
3. Ontzettend bedankt voor uw donatie en steun!Kom spelen bij FlauweCult

FlauweCult is altijd op zoek naar spelers. Het als eerste weten als er weer een auditie-avond aankomt? Mail naar info@flauwecult.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste FlauweCult nieuws? Vind ons op 
Facebook net zo leuk als in het echt, of geef je hieronder op voor onze nieuwsbrief. We beloven dat we maximaal één mailtje per maand zullen sturen (meestal minder), dat we jouw e-mailadres met niemand zullen delen, en dat je je heel makkelijk weer uit kan schrijven. Tot mails!
Mail-storing

Door een technische storing wordt onze mail op het moment soms onterecht als spam aangemerkt. Kijk dus even in je spam-folder als je na 48 uur nog geen reactie hebt op je mail. Excuses voor het ongemak, en we werken natuurlijk keihard aan een oplossing voor dit probleem.

Nieuws

Nieuw bestuurslid
28 augustus 2016
FlauweCult verwelkomt nieuw bestuurslid Karin van der Woord. Meer weten over Karin?
Lees meer

Mail-storing
20 mei 2016
Geen mail van ons gekregen? Kijk even in je spam-folder!
Lees meer

Nieuwsarchief

Agenda

Tijd:13 november 2016 - 13:30 uur
Titel:Workshop 'Bewegen op het toneel' door Annemiek Dijkstra
Locatie:Kolder en Ko, Timpweg 3 te Groningen
Lees meer

Tijd:11 december 2016 - 13:30 uur
Titel:Workshop 'Het gebruik van sub-tekst' door Hanneke van der Molen
Locatie:Kolder en Ko, Timpweg 3 te Groningen
Lees meer

Volledige agenda


© 2008 - Kortsluiting